Hogyan segít a mély légzés a fogyásban?

A testsúlycsökkentés eszméje elképzelhető, hogy a kalóriák korlátozott bevitelét és a verejtékezést napi erőteljes edzésprogrammal végzik, de a mély légzés is segítséget nyújt. Anand B. Shetty, Virginia állambeli Hampton Egyetemen végzett vizsgálata szerint a jóga mély lélegzési technikái megváltoztathatják az agy anyagcseréjét és csökkennek a testtömegindexek az elhízott tizenévesek körében.

Hatások

A mély légzés biztosítja a szervezet sejtjeit oxigénnel, ami segít a tápanyagok felszívásában. Serkenti a nyirokrendszerét is, hogy megszabaduljon a toxinoktól. Ha a lélegzete sekély, más néven a mellkasi légzés, a sejtek kevesebb tápanyagot kapnak, és a nyirokrendszere lassúbb lehet, mindkettő a vizsgálat szerint súlygyarapodáshoz vezethet.

Előnyök

A lélegzés mélyen segít a központi idegrendszer támogatásában. Az orvos, a jóga oktató és az akupunkturista Baxter Bell azt javasolja, hogy a szelíd vagy helyreállító jógában végzett mély lélegzési technikák segítsék a testsúlycsökkenést a paraszimpatikus idegrendszer aktiválásával. Az idegrendszer ezen része ellensúlyozza a stresszt azáltal, hogy megnyugtatja a fejét és egyensúlyozza a testedet. Lassítja az anyagcserét, segít az emésztésben, ami segíthet a fogyásban. Másrészt túl sok stressz okozhat gyorsabb, sekély légzést, gyorsabb szívverést és feszes izmokat, ami szorongást és kevésbé hajlamos lehet a sóvárgásra.

Szakértői Insight

Dennis Lewis, a “Tao of Breathing” szerzője szerint a tudatos légzés biztosan segíthet egy súlycsökkentő programban. Mindazonáltal elutasít minden olyan kényszergyakorlást, amelyet kifejezetten súlycsökkenéshez terveztek a lehetséges testi, lelki vagy lelki károsodás miatt. Lewis inkább természetes lélegzést ajánl, elégséges gyakorlást, és a kiegyensúlyozott étrendet, mint a fogyás legjobb módja.

Technika

Az orrán át a lélegzete inkább a száján keresztül segíti Önt abban, hogy jobban aktiválja a paraszimpatikus idegrendszerét Marcelle Pick, OB / GYN NP szerint. A teljes kilégzés segít teljesen üríteni a tüdejét, hogy jobban belélegezze. Pick egyszerűen mély lélegzést ajánl. Üljön kényelmesen, pihentesse a kezét térdére és lazítsa meg a vállát. Kezdje lassan a kilégzéssel, miközben 5-re számít. Szüneteltesse a két számot, majd lélegezze be, miközben ötre számít. Vegye észre, hogy a hasa bővül. Ismételje meg ezt a ciklust 5-10 alkalommal. A kihívás az lesz, hogy megőrizzük a lélegzetüket.

Lehetséges

A légzés olyan, amit mindig teszel, függetlenül attól, hogy figyelmet szentel-e vagy sem. Azáltal, hogy jobban szem előtt tartja a lélegzetét, nagymértékben javíthatja kilátásait, és olyan döntéseket hozhat, amelyek segítenek az egészséges életben maradni és fenntartani az ideális súlyát.