Hogyan lehet beállítani a mongoose megtévesztés kerékpár front sokkokat

A Mongoose Deception mountain bike kerekes tavaszi sokkokkal rendelkezik az elülső villákban. A lengéscsillapítók csökkentik a dudorok és a kúpok hatását, és a kerekek jobban érintkeznek a leszálláskor. A lökéseket úgy kell beállítani, hogy azok megfeleljenek a lovas súlyának, nehogy túl kevés vagy túl sűrűsödjön. Ha nem megfelelően vannak beállítva, akkor a kormányzás instabillá válhat, vagy a kerékpár túl kicsi lehet. A rázkódások előfeszítő feszességének beállítása könnyebb, ha egy másik személy segít Önnek.

Keresse meg az elsõ kerék mindkét oldalán elhelyezett lengéscsillapítókat. Az ütések a kerékpárvillát képezik, és úgy néznek ki, mint egy cső, ami a másikban mozog. Mérje meg azt az összeget, amelyet a sokk megtörik, amikor ül a kerékpáron – ez a sag. A falra támaszkodva vagy egy barátoddal segítsen neked és a kerékpárodnak, miközben feljössz és ülsz az ülésen, és tartsd a kormányt egy lovas helyzetben. Jelölje meg vagy mérje meg a távolságot, majd mérje meg az utazás mennyiségét miután eltávolította a súlyát.

Mérje meg a lökések mozgási tartományát a villákban úgy, hogy teljesen összenyomja úgy, hogy a teljes súlyt a kormányra teszi, amíg el nem éri. Mérje meg az utazás mennyiségét miután eltávolította a súlyát.

Számolja ki a sagot a teljes mozgási tartomány százalékában. Ellenőrizze, hogy az országos kerékpározás kb. 25 százalék. Például, ha a teljes összenyomódás 6 hüvelyk, akkor azt szeretné, hogy a sag legyen 1,5 hüvelyk, bár a lejtőn való lejtésnél több lehet. Ha ez nem körülbelül 25 százalék, akkor ki kell igazítani.

Vizsgálja meg az egyes tekercsrugók tetejét, és keresse meg a hatlapfejű szerelvényeket a beállító gyűrűkön. Ha a sag a mozgás teljes tartományának több mint 25 százaléka, akkor a feszültség túl laza (kivéve, ha komoly lejtőn van). Ha a tömörítés kisebb, akkor a feszültség túl merev.

Forgassa el a hatlapfejű szerelvényeket egy metrikus hatszögkulccsal a feszültség beállításához. Fordítsa egyenlő mértékben a villa mindkét oldalát. A szerelvények óramutató járásával megegyező irányba történő elfordítása csökkenti a beállító gyűrűket, hogy meghúzza a feszültséget. A szerelvények balra forgatásával felemeli a beállító gyűrűket és meglazítja a feszültséget.

Vegyük a kerékpárt tesztelésre különféle magasságokról és dombokról, és figyeljük meg, hogyan utazik. Ha a rázkódások úgy érzik, hogy túl sűrűsödnek a leszálláskor, akkor a felsőtest kiegyensúlyozatlanul halad előre, amikor leszállt, és egy kicsit még szorosabbra kell feszíteni a feszültséget. Ha a kerékpár elülső része instabil és merev lesz, lazítsa meg a feszültséget. Ismételje meg, amíg elégedett lesz a kerékpár kezelése módjával.