Hogyan kell áttérni a teljes búzalisztre a receptekben

A Lavon J. Dunne író és táplálkozási táplálkozás táplálkozási kiadványa szerint fehér lisztből teljes búzalisztre való áttéréshez kívánatos, mert a teljes búzaliszt 60 százalékkal több rostot és vitamint tartalmaz, mint a fehér liszt. Az egész búzaliszt is lassabban lebomlik az emésztőrendszerben, ami csökkenti a vércukor-destabilizációt. A teljes búzaliszthez való átalakítás a leghatékonyabb lehet, ha fokozatosan alkalmazzák a textúrák és az ízek közötti különbségek miatt, amelyek bizonyos szokásokhoz vezethetnek. Miután a teljes búza gazdag, zamatos íze már ismertebbé vált, előfordulhat, hogy a fehér liszt ízletes, pépes textúrájára van szükség.

Helyezze a teljes búzalisztet sütési receptekhez 1/4-es csészékkel. Ahogy megszokta a teljes búza ízeit, addig növelheti a teljes kiőrlésű liszt mennyiségét, amíg 100 százalékos teljes búza nem lesz.

Csökkentse a liszt százalékát a sütési receptekben 1/4 csészével 100 százalékos teljes kiőrlésű liszt felhasználásakor. A teljes búzaliszt sokkal sűrűbb, mint a fehér liszt, amely nehezebb textúrához vezet, de ezt a tényezőt a megnövekedett ízvilág meggyógyítja.

Növelje a sütőport vagy a szódabikarbónát 1/4 ts. Ha teljes kiőrlésű lisztet használnak sütőipari termékekben.

Helyettesítő természetes édesítőszerek, mint például a méz, a melasz vagy az agave nektár, amelyek nagymértékben kompatibilisek a teljes kiőrlésű dió ízével. Használhatja a cukrot, ahogyan azt a receptek megkívánják, de az egészségesebb sütés növelése érdekében válassza a finomítatlan cukrot a fehérített felett. Az American Diabetes Association szerint a természetes édesítőszerek csökkentik vagy megszüntetik a finomított, feldolgozott cukorhoz kapcsolódó vércukorcsúcsokat.