Hány kalóriát kell egy nyolc éves fiú fogyasztani?

A megfelelő fizikai és szellemi növekedés és fejlődés biztosítása érdekében a 8 éves fiúknak egészséges és kiegyensúlyozott étrendet kell követniük. A fiú napi kalóriaszükségletének meghatározásához gondosan mérlegelje jelenlegi testtömegét és aktivitási szintjét. Beszélje gyermekének gyermekorvosával is, hogy megállapítsa, gyermeke megszerzi-e a szükséges táplálékot.

Kalória ajánlások

A 4 és 8 év közötti fiúk esetében az American Heart Association azt javasolja, hogy naponta körülbelül 1400-1800 kalóriát fogyasztanak. Ezek a kalória becslések egy ülő életmódon alapulnak.

Aktivitási szempontok

Nyolc éves fiúk, akik sportot játszanak vagy rendszeres testmozgást folytatnak, több napi kalóriát igényelnek, hogy megfeleljenek testük energiaigényének. Valójában a Baylor College of Medicine honlapja megjegyzi, hogy egy ülő gyermek kalóriaszükséglete jelentősen megnőhet – egyharmadával -, ha napi egy órányi testmozgást végez.

Súlyösszetevõk

A gyermek kalóriatartalmának függvénye az aktuális magasságától és súlyától is függ. A legtöbb esetben egy magasabb gyermeknek kevesebb kalóriára van szüksége, mint egy rövidebb gyermeknél. Hasonlóképpen, egy alulsúlyos gyermeknél több napi kalória szükséges, mint egy túlsúlyos.