Gumi-graft diéta

Ha egy vagy több fog gyökere van kitéve a fogágybetegség, vagy a fogíny, betegség által okozott gumi recesszió miatt, a fogágybetegséggel foglalkozó orvos, javasolhatja, hogy műtétet hajtson végre a megjelenés javítása és a további gumi erózió megelőzése érdekében , Az Amerikai Parodontológiai Akadémia szerint. A műtét után a fogorvosok számos otthoni kezelést fognak felírni, hogy segítsenek a műtét helyreállításában, beleértve a speciális étrendet, hogy segítsenek a fogak és az ínyek megfelelő gyógyulása az eljárás után.

Ivás

Fogyasszon el legalább hat-nyolc pohár vizet a gipsz-graft műtétet követő nap hátralévő részében “- mondta dr. Afshin Salamati, a Beverly Hillsben, Kaliforniában gyakorló parodontológus a DrSalamati.com weboldalon. A Salamati azt javasolja, hogy ne használjon szalmát a vérzés elkerülése és az átültetés esetleges elvesztése miatt.

Ételek enni

Az első két napban enni olyan ételeket, amelyek nem igényelnek rágást, például burgonyapürével, főtt gabonafélékkel és tejfölös levesekkel – mondja Redwood Periodontics Salt Lake Cityben, Utahban. 48 óra múlva próbáljon meg olyan élelmiszereket, amelyek csak könnyű rágást igényelnek, például a tészta, a tojás, a marhahús és a hal, hogy meg lehessen őket szedni fájdalom vagy kellemetlen érzés nélkül. Ha nem képes elviselni a szilárd ételeket, igyon folyékony táplálékkiegészítőket addig, amíg újra nem fogyaszthatsz szilárd ételeket, javasolja Dr. Mark J. Sebastian, a Pennsylvaniai Way-ban gyakorló parodontológus, Washington.

Elkerülendő ételek

Ne eszel olyan ételeket, amelyek elakadhatnak az átültetés helyén, például magvak, diófélék, pattogatott kukorica vagy kukorica, mondja Sebastian. Kerülje el a rendkívül forró vagy hideg ételeket, ropogós és kemény ételeket, mondja Salamati, és ne igyál alkoholt addig, amíg meg nem szüntette a fájdalomcsillapítást.

szempontok

Azok a személyek, akik nem tapadnak a posztoperatív periodontális kezelésre, akár hatszor nagyobb valószínűséggel elveszíthetik fogainkat, mint azok, akik éberek az orvosi rendelések teljesítésében, mondja a University of Maryland Medical Center (UMMC). A kezelés nem működik a dohányzók számára, mint a nemdohányzók esetében, hozzáteszi az UMMC-t.

Figyelem

Ne használjon gumi-graft diétát, mint az egyetlen postoperatív kezelést. Kövesse az összes orvos által előírt étrendet és életmódbeli módosításokat, és azonnal hívja orvosát, ha túl nagy vérzést észlel a műtéten belül.