Fokhagyma a haj növekedéséhez

Bár gyakran fogyasztják az ételeket, mint egy gyógynövény, a fokhagyma valójában zöldség. Ez része az izzó-alakú növények allium osztályának, amely magában foglalja a hagymát, a póréhagymát és a kagylókat is. A fokhagymának rendkívül magas kéntartalma van, ami kedvező a hajban. A fokhagymának számos egyéb tápanyaga is fontos a haj és az általános egészség szempontjából, állítja a National Cancer Institute. A fokhagyma is jó helyi hatású lehet a haj növekedésének javítása érdekében.

Előnyök

A fokhagyma segíthet a hajhullás elleni küzdelemben, találtak egy tanulmányt, amely az “Indian Journal of Dermatology, Venerology and Leprology” 2007. januári kiadásában jelent meg. A vizsgálat megvizsgálta, hogy a fokhagyma-gél mennyire fokozza a lokális betametazon-valerátot az alopecia areata kezelésében, amely visszatérő és nem hegesedő hajhullás. A tanulmány megállapította, hogy a fokhagyma hozzáadása jelentősen javította az állapot kezelését. Talán éppen ezért a helyi jellegzetes fokhagyma-megoldások népszerűek a népi jogorvoslatok között, amelyek közül néhányan azt javasolják, hogy a fokhagymás szegfűszeget levágják és dörzsölje szőrtelen területeken. A remedy egy órával később egy olívaolaj masszázst igényel, és a kezelést egyik napról a másikra hagyja.

Kén

A fokhagymának számos tápláló összetevője van, amelyek a hajra is előnyösek, beleértve a ként is. A kén sok fehérje strukturális része, beleértve a keratinot, a fehérje hajja. A kén a bőr, a körmök és az idegek számára is előnyös. Terápiásan alkalmazható a pikkelysömör és az ekcéma leküzdésére, mindkét feltétel, amely károsíthatja a haj egészségét.

Szelén

A fokhagyma szelén E-vitaminnal dolgozik a haj egészségének javítása érdekében. A szelén növeli a szervezet azon képességét, hogy az E-vitamint felhasználja a szabad gyökök megsemmisítésére, amelyek károsítják a sejtmembránokat. Azok, akik nem rendelkeznek megfelelő képességgel az E-vitamin kihasználására, vagy akik nem rendelkeznek E-vitaminnal, gyakran elveszítik a hajat, vagy szárazak vagy unalmasak. A szelén szintén javítja a bőr rugalmasságát.

C és B Vitaminok

A fokhagyma jó forrás a C, B-6 és B-1 (tiamin) vitaminokra, amelyek fontosak a haj egészségének szempontjából. A C-vitamin megvédi a hajat a feltöréstől, és elősegíti a kollagén fellendítését. A B-6 vitamin hiánya hajhulláshoz vezethet, és a tiamin segítséget nyújt a fejbőr és a szénhidrát anyagcserében.

Ásványok

A fokhagyma ásványi anyaga is segíti a haj egészségét. A kalcium strukturális összetevőt biztosít a hajban. A réz segít a haj növekedésében, és megakadályozza a hajhullás meghiúsulását. Vas segédeszközök a haj növekedésében és a hajfenntartásban. A mangán segít a szervezetnek olyan egyéb tápanyagok felhasználásában, amelyek fontosak a haj egészségének szempontjából.