Hány kalóriát tartalmaz az áfonya vodkában?

A vodka eredetileg rozsból készült, de más fermentáló gabonák – köztük a búza, az árpa és a kukorica – vodkát is előállíthatnak. A gyártók a citrusfélék vagy más gyümölcsök, például az áfonya esszenciáját használhatják a vodka ízére.

Kalória

Az áfonya-vodka körülbelül 69 kalóriát tartalmaz 1 oz-ra. szolgáló. Az ízletlen vodka hasonló kalóriát tartalmaz, körülbelül 64 kalóriát tartalmaz 1 oz. szolgáló. A legtöbb lövéses szemüveg 1,5 folyadékot tartalmaz. Ezért az áfonya-vodka egy lövés körülbelül 104 kalóriát tartalmaz a Drinks Mixer és a Fat Secret szerint.

Szénhidrát

Az áfonya vodkában lévő kalóriák egyike sem tartalmaz szénhidrátokat, az áfonya vodka szénhidrát eredetétől függetlenül. Bár a fermentációval előállított alkoholtartalmak szénhidrát nyomok mögött hagyhatnak el, a desztillálással előállított vodka etil-alkohol, nulla szénhidrát-folyadék.

Zsír

Az áfonyás vodkában lévő kalóriák egyike sem tartalmaz zsírt. A vodka általában és az áfonya vodka kifejezetten nem tartalmaz zsírt, fehérjét, nátriumot, koleszterint, rostot és cukrot.