Gyakorlatok a kosárlabda lövöldözési tartomány kiterjesztésére

A kosárlabdázáshoz agilitásra és összpontosításra van szükség, de sok erőre van szükséged. A kosárlabda a test legtöbb izmait működik, de amikor egy lövésről van szó, a karizmok leginkább támaszkodnak. A kosárlabda lövöldözési tartományának javítása érdekében elengedhetetlen, hogy összpontosítson a karjában lévő összes fontos izomcsoport megerősítésére.

A karok több izomcsoportból állnak. A deltoid egy háromszög alakú vállas izom, amely részben felfelé nyúlik fel. A bicepszek a felső kar elején ülnek, míg a tricepszek hátul vannak. Az alsó karok vagy alkarok több izomból állnak, beleértve a brachioradialis izomot, a flexor carpi radialis izomot és az extensor carpi radialis brevis izomot.

Ahhoz, hogy megcélozza a deltoid izmokat a vállak között, tegye bele a súlyzó Arnold sajtót a teljes fegyőrendszer részeként. Kezdjünk egy ülő helyzetben egy lapos padon, a lábak vállszélességével egymástól, a lábfejűek a padlón. Fogja meg a kézfejet minden kézben, a karjait a tenyerével szemben hajolva, úgyhogy a súlyzók a mellkasodon vannak. Lassú, szabályozott mozgásban vigye karjait oldalra és felfelé a fejeden, amíg teljesen fel nem állnak. Visszatérés a kiindulási helyzetbe.

A pajeszes csavarodás hatékony gyakorlat a bicepszek célzásához, amelyek elengedhetetlenek a lövöldözési tartomány kiterjesztéséhez. Álljon egyenesen a lábfejével, a váll szélességével, a karok pedig oldalra nyúlnak. Tartson egy súlyzót a kezével egy alulfogott markolat alatt, úgyhogy a súlyzót a combja elé helyezzük. A karjaidat a mozgás alatt tartva tartsd az oldaladhoz, hajlítsd a karjaidat, hogy a pálcát a mellkasodhoz emeljék. Engedje vissza a kiindulási helyzetbe.

A súlyzó tricepsz kickback gyakorlat egy elszigetelt gyakorlat, amely a tricepszis izmokra irányul. Álljon egy álló helyzetben egy lábával kissé távolabb, mint a váll szélességétől a másiktól. Egyenesen hajoljon, miközben a hátát egyenesen tartja, a jobb kezed a jobb combodon nyugszik és a bal karod hajolt az oldaladon. Miközben megragadsz egy súlyzót a bal kezedben, lassan húzd ki karját, amíg teljesen egyenes lesz, majd vigye vissza a kiindulási helyzetébe. Ismételje meg, majd kapcsolja a karokat.

Építsd erejét az alkarjaddal a dudor hátrafelé. Állj fel egyenesen a lábaddal a váll szélességével, a karjaid lefelé, a kezed pedig egy súlycsúcs körül megragadt fogantyúval. Tartsa a karjait az oldaladhoz közel, és vigye magával a karját, amíg a súlyzó a vállán tanyázik. Lassan engedje vissza a súlyzót az eredeti helyzetébe.

Erő-edző gyakorlatok elengedhetetlenek az izomépítéshez és az erőnek, hogy eldobják a labdát, de a stretching is fontos. A rendszeres nyújtás elősegíti a rugalmasságot és az egyensúlyt, növeli a játékban rejlő potenciált és megakadályozza a sérüléseket. Még öt-tízpercnyi költséget is jelent, mielőtt a játék néhány alapvető szakaszon elvégezné a hatalmas különbséget. Fókuszáljon a karok és a csípő flexor izmok nyújtására, így nagyobb erővel ugorhat és dobhat.

Arm izomzat

Súlyzó Arnold Press

Barbell Curl

Súlyzó tricepsz visszacsapás

Barbell Reverse Curl

nyújtás