Élelmiszerek enni végén herpesz

A két herpes simplex vírus, a HSV-1 vagy a HSV-2, szájon át vagy genitális herpeszet idéz elő. Belélegzik a test nedves felületein, például a szájban, a pénisz fején vagy a hüvelyhártyán, vagy a bőrön keresztül repedéseken keresztül. A szervezetbe való belépés után a vírusok az idegrendszerben tartózkodnak. Itt nyugszanak addig, amíg kitörést nem okoznak. Noha élelmiszer vagy gyógyszer nem képes megölni a vírust, vannak módszerek a herpesz kitörésének csökkentésére és megelőzésére.

Herpes tények

Amikor a herpesz vírus belép a szervezetbe, a HSV-1 a fülhöz közeli idegrendszerben rejtőzik, míg a HSV-2 a gerincoszlop alapja. Mindkét vírus herpeszkitörést okozhat, amely hólyagként kezdõdik, és végül is sebekké válik. A kitörések rendszerint idővel csökkennek. Bár a HSV-1 tipikusan hideg sebeket okoz, míg a HSV-2 genitális herpeszet okoz, mindkét vírus a test alsó és felső részén fekvő sebekhez vezethet.

Fokhagyma

Bár nincs mód a herpeszvírusok elpusztítására, csökkentheti és megelőzheti a kitörések előfordulását. A kitörések megakadályozásának kulcsa az egészséges test, az erős immunrendszer és a stresszhiány. A fokhagyma a magas antioxidáns tartalmának köszönhetően elősegítheti a kitörések megelőzését. Az antioxidánsok olyan vegyi anyagok, amelyek elpusztítják a külföldi betolakodókat, amelyek károsíthatják a sejtmembránokat és módosíthatják a genetikai anyagokat. Sok fokhagyma enni ennélfogva megnehezíti a herpeszvírusok számára, hogy hólyagokat és sebeket okozzanak a bőrén. A fokhagymával magas fokú ételeket közéjük tartoznak a mediterrán ételek, mint a tzatziki és a hummus, az olasz tésztaételek és a thai és indiai curry.

C vitamin

A C-vitamin kulcsfontosságú az erős immunrendszer számára. Az immunrendszerben három kulcsfontosságú antitest szérumszintjét emeli: IgM, IgA és C3. Az IgA antitestek nagy mennyiségben vannak jelen nedves felületeken, a felületeken, amelyeken keresztül a herpeszvírus belép. Itt támadják meg a vírusokat, mielőtt esélyük nyílik arra, hogy bejussanak a testébe. Az IgM megtámadja a külföldi betolakodókat, akik bejutnak a szervezetbe, és aktiválja az immunrendszer többi részét, amely tartalmazza a C3 komplement komponenst. A C-vitamin magas táplálékai közé tartoznak a limes, a narancs, a kivi, a papaya, a bogyók, a brokkoli, a spenót és a zeller.

Esszenciális zsírok és aminosavak

A stressz és szorongás gyengítheti az immunrendszert, és herpeszkitöréseket okozhat, így a stressz és a szorongás megelőzésére alkalmas ételek fogyasztása csökkentheti vagy megelőzheti a herpesz kitörését. A stressz és szorongás fő biológiai oka a szerotonin neurotranszmitter alacsony szintje. Az agy szintetizálja a szerotonin az esszenciális aminosavból vagy fehérje építőelemből, triptofánból. A tápanyag jó forrásai közé tartozik a hal, a pulyka, a tofu, a csicseriborsó és a napraforgómag. A szerotonin megfelelő funkciója szükségessé teszi az esszenciális zsírsavakat, például az omega-3-at, amelyet a tojások, a tonhal, a lazac, a szardínia és a lenolaj megtalál.