Az első lépés a fogyáshoz

A súlycsökkentés első lépése magában foglalja az elme és a test felkészülését a hosszú útra. A biztonságos és hosszú távú súly megőrzéséhez egy életen át tartó egészségesebb életmódra van szükség. Indítsa el az új életmódot elemezve a szokásait, és meghatározza, hogy hol szeretné a súlycsökkenést elviselni.

A súlycsökkenés első lépése magában foglalja, hogy milyen rossz szokásokat kapsz. Élelmiszertartást és naplózási naplót segít meglátogatni a rossz táplálkozási szokásaidat, és nyomon követni az edzésmennyiséget minden héten. Írd le mindent, amit eszel vagy inni egész nap, beleértve a kis falatokat, amelyeket főzés közben készítenek. A napló segíthet azonosítani az érzelmi táplálkozást és más rossz szokásokat, ha azt is írja le, hogy érezte magát, mikor ettél, mennyire teljesültél étkezés után, mit csináltál az étkezés közben és kiket ettél. Folytassa a naplót a testsúlycsökkenésen keresztül, hogy segítsen nyomon követni az előrehaladást, és továbbra is elszámoltatható az étkezési és gyakorlási szokásaiért.

A célok segítenek a súlycsökkenést lépésről lépésre megtervezni, miközben egészségesebb életmódba lépnek. Tervezz, hogy lassan elérje a célsúlyát a diétán és a testmozgás során végrehajtott apró heti változásokon keresztül. Elemezze az ételeit és a naplót, hogy meghatározza a megváltoztatható területeket. Állítson be reális célokat, amelyek elősegítik az Ön életmódjának fokozatos változását. Végezze el céljai megvalósíthatóságát. Például, célozzon meg minden héten 1 lb-ot elveszítve, napi 30 percet használva, és csökkentse az adagméreteket egy adagra. Olyan célok, amelyek egy hét alatt 10 fontot veszítenek, általában aláássák a testsúlycsökkentő kísérleteket.

A nagyobb életet zavaró tényezők és az érzelmi problémák befolyásolhatják a súlycsökkenés sikerét. A közös érzelmi korlátok közé tartozik a családi stressz, a pénzügyi nehézségek, a betegség, a szorongás, a depresszió, a munkahelyi stressz és az étkezési zavarok. Próbáld meg megszüntetni az érzelmi problémákat a testsúlycsökkentés elemzésének részeként. Néhány probléma, például az elmúlt étkezési zavarok, a szorongás és a depresszió, szükség lehet szakmai beavatkozásra.

A támogatás a súlyvesztés megkezdése előtt az elemzési fázis utolsó részét adja meg. Gondoljon az életében élő emberekre, amelyek segíthetnek vagy akadályozhatják súlycsökkenési kísérleteiket. Kísértés és kudarcok fordulnak elő gyakran a fogyás során. Győződjön meg arról, hogy van valaki, akit támogathat és bátoríthat. Ha az életedben senki nem tudja teljesíteni ezt a szerepet, vegye fontolóra, hogy csatlakozzon a fogyás támogató csoportjához, vagy találja meg a motiváció magas szintjének fenntartását.

Élelmiszer- és edzőnapló

célok

Érzelmi készenlét

Támogatás